Elektrische auto's: straks vooral Chinees?
Bright Podcast ?

Elektrische auto's: straks vooral Chinees?

04-03-2021 16:18 Laatste update: 16:18

Nieuwe Chinese automerken schieten uit de grond, elektrisch uiteraard. Nu nog vaak onbekend, maar rijden we over tien jaar misschien overwegend in Chinese auto's?

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Bright-autokenner Rutger reed onlangs nog in twee onbekende Chinese elektrische auto's: de Aiways U5 en de Seres 3. Hoe bevalt dat, maken de Chinese merken kans op een stuk van de markt of rijden we over tien jaar zelfs overwegend in Chinese auto's? En wat maakt een auto eigenlijk Chinees: de fabriek die 'm maakt, de eigenaar? Dat en meer in de Bright Podcast van deze week.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Auto: Fiat 500e, de elektrische Fiat 500. Volgende week te zien in een video van Rutger. Tipje van de sluier: het is een heel leuk autootje.

Podcast: Sideways, een podcast van de BBC waarin journalist Matthew Syed de verrassende herkomst van bekende fenomenen onderzoekt. Bijvoorbeeld: het Stockholmsyndroom. De vrouw voor wie die term ooit werd bedacht, is het helemaal niet eens met de omschrijving.

Game: Maquette, een indie-game met prachtige levels, waarin je zelf de maquette ziet staan waarin je ook rondloopt. Doet leuke dingen met dat vreemde gegeven, en vertelt ondertussen een mooi verhaal. Voor PlayStation 4 en 5 en pc, kost 15-20 euro en is voor PS+ gebruikers op PS5 in maart gratis.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s