© Fitbit

Fitbit kondigt nieuwe fitnessarmband voor kinderen aan
Meer bewegen

Fitbit kondigt nieuwe fitnessarmband voor kinderen aan

9 maart 2021 om 18:27
Laatste update: 9 maart 2021 om 18:27

Fitbit heeft een nieuwe fitnessarmband voor kinderen onthuld. De Ace 3 is gericht op kinderen van zes jaar en ouder.

Twee jaar na de introductie van de Fitbit Ace 2 verschijnt de Ace 3. De armband is erop gericht om beweging bij kinderen te stimuleren. De nieuwe versie van de Ace heeft een verbeterde batterijduur en gaat nu tot acht dagen mee op één lading, bij de voorganger was dat nog vijf dagen.

Het scherm is nu 20 procent feller en de armband heeft nu ook een niet-storen-modus. Ook is er een slaapmodus, die kinderen met een bedtijdherinnering zou moeten helpen een beter slaapritme aan te houden. Ouders kunnen de slaapgegevens bekijken, ook geeft de Fitbit Ace 3 een stil trilalarm.

Bewegingsdoelen

De armband heeft nieuwe geanimeerde wijzerplaten met dieren die groeien als kinderen hun bewegingsdoel halen. Dat doel staat op 60 minuten per dag bewegen en het zetten van 250 stappen.

Kinderen kunnen daarnaast persoonlijke bewegingsdoelen stellen, bewegingsherinneringen kunnen onder schooltijd worden aangepast. Het hart van de Ace 3 is net als bij voorgaande modellen een stappenteller.

De Fitbit Ace 3 is er in zwart en blauw, en is vooruit te bestellen voor 79,99 euro. De nieuwe sportarmband wordt vanaf 15 maart geleverd.