sonos roam speaker speakers smart home wifi bluetooth
Sonos Roam

Sonos onthult zijn kleinste speaker tot nu toe

9 maart 2021 om 21:03
Laatste update: 6 april 2021 om 13:05

Sonos heeft de kleine draagbare speaker Sonos Roam onthuld. De speaker is bedoeld om overal mee naar toe te nemen en kan buitenshuis vanzelf overschakelen van wifi op bluetooth.

Sonos Roam review:

De Sonos Roam is de tweede draagbare speaker van het merk, na de Sonos Move die in 2019 verscheen. De Roam heeft als nieuwe functie dat de speaker automatisch van wifi kan overschakelen op bluetooth, wat handig is bij streamen van muziek buitenshuis. De Roam kan ook tegelijk via wifi en bluetooth verbonden zijn.  

De Sonos Roam heeft ook de nieuwe feature Sound Swap: door de play/pause-knop ingedrukt te houden kan de muziek verder spelen op je Sonos-speaker die het dichtst bij je in de buurt is. Dat moet het makkelijker maken om muziek van ene naar de andere kamer met je mee te nemen. 

De speaker is via spraak te bedienen met Google Assistent of Amazon Alexa, en is ook aan te sturen via Apple AirPlay 2 of vanuit de apps van allerlei populaire muziekdiensten, zoals Spotify. De speaker kan met 'Automatic Trueplay' het geluid automatisch afstemmen op de omgeving.

De Roam is zowel verticaal als horizontaal neer te zetten. De speaker beschikt over twee klasse H-versterkers, een mid-woofer en een tweeter.  De Sonos Roam is waterdicht (een half uur op een meter diepte) en is ook stofbestendig.

Op een volle batterij kan de Roam tien uur lang muziek afspelen, en in stand-by is de accuduur 10 dagen. Opladen kan via een USB-C-kabel of draadloos met elke Qi-lader, of met een magnetische draadloze lader, die los verkrijgbaar is (49 euro). "Dit is onze meest betaalbare speaker tot nu toe. De Roam geeft miljoenen nieuwe klanten de mogelijkheid om met Sonos te beginnen", zegt Sonos-ceo Patrick Spence.  

De Sonos Roam komt 20 april op de markt, in wit en zwart, en kost in Nederland 179 euro.