Beveiligingscamera's

EufyCam 2 Pro

EufyCam 2 Pro
3 maart om 20:37
Laatste update: 12 maart om 10:38

EufyCam 2 Pro is een zeer complete set camera's: goed beeld, degelijk gebouwd, lange accuduur en volledig bruikbaar zonder abonnement.

Eufy is een zustermerk van het Chinese Anker. Dat merk heeft zich van alle vooroordelen over Chinese gadgets weten te ontworstelen, en dat geldt ook voor Eufy. De camera's zijn simpel in het gebruik, degelijk gebouwd en bieden bovendien veel mogelijkheden om de privacy te waarborgen.

De EufyCam 2 Pro bestaat uit een basisstation en twee of drie draadloze camera's. Die maken beelden op maximaal 2K-resolutie: helder, gedetailleerd en compleet met functies als nachtzicht en bewegingsdetectie met activiteitenzone. Analyse van de beelden gebeurt op het basisstation, en dus niet in de cloud.

Het basisstation heeft 16GB ingebouwde opslagruimte, dus gemaakte beelden zijn dagen tot weken terug te kijken. Ook is het mogelijk om de beelden steeds weg te sluizen naar een eigen netwerkopslag. De draadloze verbinding tussen de camera's is 256-bit versleuteld.

EufyCam 2 Pro is te gebruiken met Apple HomeKit. Dan wordt de analyse van de beelden gedaan door Apple-apparaten van de gebruiker zelf, en worden beelden opgeslagen in iCloud. Wel daalt de maximale resolutie dan naar 1080p in plaats van 2K. Ook werkt het systeem met Amazon Alexa en Google Home.

De camera's voelen degelijk, zijn volledig waterdicht en hebben bovendien een accuduur van maximaal een jaar tot ze opladen moeten worden. Dat is wel afhankelijk van gebruik: wie dagelijks lang kijkt, ziet de accuduur sneller dalen. De installatie is simpel, en alles voor de bevestiging is meegeleverd. Omdat de camera's direct met het station zijn verbonden, werken ze over een vrij grote afstand.

De EufyCam 2 Pro is er in een set van twee camera's en een basisstation vanaf 379 euro, met drie camera's kost het systeem 499 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • Scherpe beelden
  • Veel mogelijkheden
  • Simpel en degelijk
  • Zonder abonnement
  • Compatible met veel platforms
  • Redelijk geprijsd
  • Verbinding met station kan beperkend zijn, voor wie groot woont

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via