Eerste indruk: Xbox Wireless Headset
Bright Review

Eerste indruk: Xbox Wireless Headset

16-03-2021 13:01 Laatste update: 13:17

Microsoft maakt voor het eerst een over-ear draadloze headset voor de Xbox One, ook te gebruiken via bluetooth met je telefoon of tablet. Rutger probeerde de Xbox Wireless Headset.

Eerder hebben we meerdere draadloze headsets voor de Xbox getest. Daar is een belangrijke nieuwe uitdager bijgekomen van Microsoft zelf. De Xbox Wireless Headset is een over-ear headset die qua prijs de belangrijkste concurrenten behoorlijk in de weg zit. De Astro A20 en de HyperX Cloud XFlight zitten in de buurt van 150 euro. De Microsoft Wireless Headset heb je voor 99 euro. 

Microsoft laat bluetooth headsets niet aansluiten op de Xbox en de HyperX en Astro hebben dan ook beide een USB-dongle nodig om te gebruiken. Vervelend, want er zitten maar drie van die aansluitingen op een Xbox One. De headset van Microsoft is draadloos te koppelen aan de Xbox, simpelweg door op het pair-knopje te drukken, waar je normaliter controllers mee verbindt. 2-0 voor Microsoft. 

De knappe koppen in Seattle leveren de headset echter wel met bluetooth aan boord, zodat je hem ook kunt aansluiten op elk ander apparaat dat bluetooth ondersteunt. 3-0. Game over?

De geluidskwaliteit is vergelijkbaar met die van de concurrenten. Dolby Atmos is wel mogelijk, maar ik vind dat bij de meeste games niet veel verschil maken. De oorschelpen zijn afgewerkt met nepleer. Dat zit wel zweteriger dan de zachte stoffen van de Astro. 3-1, dan. Maar nog steeds: game over. 

De bediening is eenvoudig. Een dikke groene knop laat je de hoofdtelefoon aanzetten. Zet je de Xbox uit, gaat je headset ook uit. Op beide kanten van de headset zit een draaischijf. Eén dient voor het volume, de andere voor de verhouding tussen chat- en game-volume. Omdat het een fysieke knop is, werkt dat lekker. Je weet namelijk altijd in welke stand hij staat. Met tiptoetsen is dat altijd maar raden.

De microfoon muten doe je ook met een knop achterop. Met een klein ledje zie je of de mic aan staat. De accuduur is ongeveer 15 uur en met 30 minuten laden kun je 4 uur gamen. Voor 99 euro kun je geen betere draadloze headset kopen voor je Xbox. 

Rutger Middendorp test gadgets voor Bright. Volg hier meer reviews.