© Bright

Samsung: nieuwe Note-smartphone pas in 2022 door chiptekort
Smartphones

Samsung: nieuwe Note-smartphone pas in 2022 door chiptekort

17-03-2021 09:10 Laatste update: 10:38

Samsung  wil de lancering van de nieuwe Note-smartphone uitstellen naar volgend jaar als gevolg van het grote wereldwijde tekort aan chips.

Normaal gesproken komt Samsung rond augustus met de nieuwe Galaxy Note-smartphones, maar dat zou door het chiptekort kunnen worden uitgesteld naar volgend jaar, zei medetopman Koh Dong-jin. De Galaxy Note is voor het Zuid-Koreaanse bedrijf altijd een van de belangrijkste telefoonmodellen, naast de Galaxy S-lijn. 

"De timing van de introductie van de nieuwe Note kan nog worden aangepast, maar we zijn nu van plan om de Note volgend jaar uit te brengen", aldus Koh.  

Enorme vraag naar chips

Samsung, zelf een grote chipproducent, zegt dat sprake is van een "serieuze onbalans" in de halfgeleidersector.  Als gevolg van de zeer sterke vraag naar spullen voor thuiswerk en vermaak in coronatijd, zoals laptops en spelcomputers, is er ook in de autosector een groot tekort aan chips. Grote autobedrijven moeten daardoor hun productie onderbreken.

Ook hebben Sony en Microsoft al laten weten dat door het chiptekort hun nieuwe spelcomputers PlayStation 5 en Xbox Series X en S nog maanden slecht verkrijgbaar zullen blijven.

Chipfabriek plat na sneeuwstorm

Verder had Samsung bij een chipfabriek in de Amerikaanse staat Texas in februari last van het uitvallen van stroomnetwerken door het strenge winterweer. De productie bij de fabriek in Austin is nog niet volledig hersteld.

De chips zijn op: