© Apple

'Nieuwe iPad Pro in april, iPad Air met oledscherm in 2022'
iPads

'Nieuwe iPad Pro in april, iPad Air met oledscherm in 2022'

18-03-2021 13:05 Laatste update: 13:34

Apple zou in april een nieuwe versie van de iPad Pro uitbrengen, voorzien van snellere chips en een Thunderbolt-poort. In 2022 zou een nieuwe iPad Air met oled-scherm volgen.

De vernieuwde iPad Pro-modellen ogen nog hetzelfde als de huidige, en verschijnen opnieuw in de formaten 11 en 12,9 inch, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De nieuwe iPad Pro-modellen krijgen een chip die zich kan meten met de M1-chip die in nieuwe MacBooks zit, de eerste MacBooks met eigen Apple-chips.

De grotere iPad Pro zou een mini-ledscherm krijgen. Dat is een lcd-scherm met een sterk verbeterde backlight, waardoor het contrast en de helderheid groter zijn. Ook zouden de nieuwe iPad Pro's een Thunderbolt-aansluiting krijgen. Daarmee blijft de oplader onveranderd, maar zijn er meer mogelijkheden voor het aansluiten van beeldschermen en andere apparaten.

Apple komt volgens Bloomberg ook met een "dunnere en lichtere" reguliere iPad later dit jaar. Verder zou er een nieuwe iPad mini komen, met een groter scherm dan het huidige 7,9 inch model.

iPad Air met oled 

Meer iPad-geruchten zijn er van de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Hij zegt dat Apple volgend jaar met een iPad Air met oled-scherm komt, meldt 9to5Mac. Net als de bronnen van Bloomberg wijst Kuo op de komst van mini-led naar de iPad Pro. Die techniek is vooralsnog duurder dan oled, daarom zou Apple voor de goedkopere iPad Air voor een oled-scherm kiezen. Dat zou voor het eerst zijn in een iPad.

Het duurdere mini-led-scherm komt volgens Kuo dan wel weer in een nieuwe MacBook Air. Apple zou volgens Kuo geen oled-schermen in zijn apparaten voor productiviteit willen gebruiken. Oled-schermen kunnen inbranden, vooral als bepaalde schermelementen lang en statisch op het scherm te zien zijn. Dat is bij productiviteit meer het geval, waardoor Apple de voorkeur zou geven aan mini-led, zonder inbrandgevaar.

Review: iPad Air

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s