© Privébeeld Lisa.

300.000 keer gezocht naar stempotlood op Marktplaats

300.000 keer gezocht naar stempotlood op Marktplaats

19 maart om 00:17
Laatste update: 19 maart om 17:18

Er is 300.000 keer gezocht naar een stempotlood op handelsplatform Marktplaats. Sinds maandag worden daar stempotloden aangeboden die tijdens de afgelopen verkiezingen vanwege corona voor het eerst in sommige gemeenten mee naar huis genomen mochten worden door stemmers.

Het 'unieke item', zoals veel verkopers hun exemplaar aanprijzen, wordt op vrijdag ruim 1500 keer aangeboden.

Op de zoekterm 'rood potlood' werd woensdag 50.000 keer gezocht, de term 'stempotlood' werd ongeveer 250.000 keer ingetikt in de zoekbalk. "De media-aandacht hielp daar zeker bij, toen bekend werd dat ze te koop werden aangeboden", verklaart de woordvoerder de populariteit, die de hoogste piek na berichtgeving van het ANP over het zogenoemde collector's item op woensdag ziet.

"Normaliter is 'gratis' de populairste zoekterm met 50.000 hits op een dag, maar die moest woensdag plaatsmaken voor het stempotlood." Of het 'Covid-19 stempotlood' ook daadwerkelijk al verkocht is, kan Marktplaats niet inzien.

Een van de eerst geplaatste aanbiedingen kwam maandag op Marktplaats online: 'Rod' uit Leidschendam bood zijn "Stempotlood 2021 Rood" met de beschrijving "unicum, 1x gebruikt" voor 25.000 euro aan. De woordvoerder van Marktplaats ziet dat de vraagprijzen sindsdien uiteenlopen, "maar serieuze aanbieders vragen een paar euro tot een paar tientjes, een aantal mensen biedt het gratis aan".