© Don Diablo

NFT van DJ Don Diablo met hologram levert 170.000 euro op
NFT

NFT van DJ Don Diablo met hologram levert 170.000 euro op

20-03-2021 20:21 Laatste update: 26-03-2021 19:06

Don Schipper, bekend onder zijn DJ-naam Don Diablo, heeft een NFT-munt van een liedje met een bijbehorend hologram verkocht. Bij een online-veiling leverde het unieke digitale werk zaterdagavond 170 duizend euro op.

NFT's uitgelegd:

Een NFT, kort voor 'non-fungible token', is een soort unieke digitale munt die aan een object verbonden kan worden. Op die manier kan digitale kunst als een uniek voorwerp worden verkocht.

Schipper veilde een nog niet eerder uitgebracht nummer waar hij sinds zijn jeugd al aan werkt. Die is verbonden aan een hologram van de eerste synthesizer die hij had. De koper krijgt een speciaal hologramkastje om de virtuele synthesizer mee te tonen.

Op de NFT-veilingsite Superrare.co werd het winnende bod van omgerekend 170.000 euro gedaan door een ondernemer uit Dubai. 

Kastje met hologram 

Het Hexagon-hologramkastje heeft zijn bedrijf zelf gebouwd. Door een cartridge in het apparaat te stoppen, kun je een hologram laten zien. Als de koper dat wil is het kastje ook te koppelen aan internet, waarna hij mogelijk nieuwe hologrammen van Don Diablo kan ontvangen.

Het was de eerste NFT die Schipper veilt. In een video waarin hij meer uitlegt over het project, zegt hij dat hij zijn eerste NFT "heel persoonlijk" wilde maken. Daarom koos hij een nummer waar hij sinds 2001, toen hij 19 was, aan werkt.

"Het is het nummer waar ik het langste aan gewerkt heb in mijn leven", zegt hij. Schipper wachtte echter op het juiste moment om het nummer uit te brengen. 

Luister ook de Bright Podcast over NFT's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s