NFT

Investeerder start fonds voor aankoop digitaal vastgoed

© Decentraland

vastgoed investeerder fonds digitaal huizen
19 maart 2021 om 20:08
Laatste update: 19 maart 2021 om 20:08

Het Amerikaanse vastgoedbedrijf Republic Real Estate gaat een fonds opzetten rond de koop- en verkoop van digitaal land en vastgoed.

Het Republic Realm Digital Real Estate Fund wil land gaan kopen in virtuele werelden zoals het online rollenspel Decentraland. Vastgoed wordt in deze werelden voor echt geld verhandeld via een NFT-token. 

Een NFT ofwel non-fungible token is een unieke virtuele munt die verbonden wordt aan een object. Dat object kan vervolgens 'als uniek' verkocht worden, zelfs als het alleen digitaal bestaat.

Decentraland gebruikt voor  de handel een eigen cryptomunt, de Mana. Die is momenteel iets minder dan een dollar waard. In februari was al het verkochte land in Decentraland in totaal meer dan 100 miljoen dollar waard. Sindsdien is de waarde van de Mana verdriedubbeld.

'Risico's vermijden'

Tegen Bloomberg zegt Republic Real Estate dat echt vastgoed erg onzeker is geworden door stijgende prijzen en de impact van de corona-epidemie. Door te investeren in digitale huizen wil het bedrijf dergelijke risico's vermijden.

Investeerders die mee willen doen, moeten minstens 25.000 dollar (21.000 euro) investeren in het fonds. 

Lees meer over:

Deel via