© StoryFile

William Shatner neemt interactieve video op over zijn leven
Hologram

William Shatner neemt interactieve video op over zijn leven

26-03-2021 18:23 Laatste update: 18:28

Fans van Star Trek-acteur William Shatner kunnen straks alle vragen die ze hebben stellen aan een digitale versie van het scifi-icoon.

Shatner heeft 45 uur lang vragen beantwoord over zijn leven en carrière voor een interactieve video van het Amerikaanse bedrijf StoryFile, schrijft Reuters. StoryFile verbindt de videobeelden met een kunstmatige intelligentie, die op elke vraag een antwoord kan zoeken in het video-archief.

Het zijn 'conversatie-video's', schrijft het bedrijf, die bedoeld zijn om de "nalatenschap van een mens na te leggen". Het onderwerp wordt met een 3D-camera en speciale geluidstechnieken opgenomen terwijl hij of zij vragen beantwoordt over het leven. 

In gesprek met Shatner

Vervolgens kan een kijker eenvoudig met de opname 'in gesprek' via de microfoon van de computer. Het is de bedoeling dat StoryFile op termijn zelfs met hologrammen gaat werken, om de opnamen helemaal levensecht te maken. 

StoryFile nam eerder al dergelijke video's op van astronauten en overlevenden van de holocaust.

Shatner beantwoordde 650 verschillende vragen over zijn leven, waaronder over de ups en downs van zijn werk als Captain James Kirk in Star Trek. Hij noemt het project "als wat je je kinderen achterlaat, wat je op je grafsteen wil achterlaten".

Hologrammen komen eraan! Wat wordt er mogelijk?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s