© Xiaomi

Xiaomi onthult opvouwbare telefoon met vloeibare zoomlens
Mi Mix Fold

Xiaomi onthult opvouwbare telefoon met vloeibare zoomlens

30-03-2021 15:27 Laatste update: 15:29

Xiaomi heeft zijn eerste opvouwbare telefoon aangekondigd. De Mi Mix Fold heeft twee schermen en een vloeibare zoomlens.

De Mi Mix Fold is een vouwtelefoon waarbij een groot scherm tegen elkaar wordt gevouwen, met een tweede scherm aan de buitenkant voor als het toestel is dubbelgevouwen. Het grote scherm aan de binnenkant is een 8-inch oled-scherm met een resolutie van 2480 x 1860 pixels en een ververssnelheid van 120Hz. Het scherm is geschikt voor Dolby Vision en heeft een piekhelderheid van 900 nits.

Het kleinere scherm aan de voorkant is een 6,5 inch oledscherm met een smalle resolutie van 2520 x 840 pixels. De Mi Mix Fold is opengevouwen 13,3 centimeter breed, dichtgevouwen is het toestel net geen 7 centimeter breed. De telefoon is 17,3 centimeter lang.

Dichtgevouwen is de telefoon wat langer en smaller dan normale smartphones, maar de Mi Mix Fold is redelijk in lijn met de vergelijkbare vouwtelefoon Samsung Galaxy Z Fold2.

Het binnenwerk van de Mi Mix Fold.

Bijzondere camera 

Opvallend is verder de vloeibare cameralens die Xiaomi in het toestel gebruikt. Die lens werd vorige week door Xiaomi getoond op Chinees sociaal netwerk Weibo. De vloeibare lens zit op de 8 megapixel telefotocamera, en belooft 3 tot 30x in te kunnen zoomen. Dat zou gebeuren door de lens strakker of losser te trekken, waardoor de vloeistof wijzigt en dus ook de versterkende factor. De lens is gebaseerd op het menselijk oog.

De hoofdcamera van de Mi Mix Fold heeft een 108 megapixelsensor. Ook heeft het toestel nog een 13 megapixel ultragroothoeklens. De telefoon gebruikt de nieuwste Qualcomm Snapdragon 888-chip, heeft 12 of 16GB werkgeheugen en is er met 256 en 512GB opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 5020mAh en kan et 67W geladen worden.

De eerste vouwbare telefoon van Xiaomi komt in eerste instantie in China op de markt, voor een prijs vanaf 9999 yuan, een kleine 1300 euro. Het is nog niet bekend wanneer het toestel in Europa verschijnt.

Getest: de nieuwe vouwtelefoon van Samsung