oprolbare tv lg televisie oled r nederland kopen
Niks op tv? Oprollen maar

De oprolbare tv van LG kost in Nederland een ton

31 maart om 13:56
Laatste update: 31 maart om 20:22

LG brengt zijn oprolbare televisie OLED R vanaf deze week in Nederland op de markt. Het oled-scherm verdwijnt volledig in de kast als de tv niet wordt gebruikt. Aan die innovatie hangt een fors prijskaartje.

Nederland is een van de landen waar de oprolbare OLED R-televisie van LG vanaf donderdag is te bestellen. Dat maakte LG Nederland vandaag bekend. De 65 inch OLED R-tv heeft in Nederland als adviesprijs 99.999 euro. De oprolbare tv was sinds oktober 2020 alleen in thuisland Zuid-Korea te koop. Daar kost hij omgerekend zo'n 75.000 euro.

De OLED R kan het scherm volledig oprollen in de kast, waarin ook de speakers zitten. Het is ook mogelijk om een klein deel van het scherm te zien, bijvoorbeeld voor het tonen van een klok of informatie over afgespeelde muziek. De 100W 4.2-kanaals speakers zijn bedekt met wol, verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het geluidssysteem ondersteunt Dolby Atmos.  

De oprolbare tv werd begin 2018 al door LG onthuld, toen als prototype. Begin 2019 toonde LG de productieversie van de OLED R. Bright bekeek de televisie toen op de techbeurs CES.

Kijk ook: deze Samsung-tv draait mee