Oprolbare tv van LG bergt zichzelf op als je niet kijkt
Opgerold staat netjes

Oprolbare tv van LG bergt zichzelf op als je niet kijkt

07-01-2019 17:54 Laatste update: 20:42

LG brengt later dit jaar een 'oprolbare' televisie op de markt. Het oled-scherm schuift uit zijn behuizing en rolt daar weer in als je klaar bent met kijken.

Eén van de eigenschappen van oled-schermen is dat ze flexibel zijn. Maar wat kun je daar in de praktijk mee? LG liet maandagavond een toepassing zien: een oprolbare tv, die zichzelf opbergt als je er niet naar kijkt. De Zuid-Koreanen toonden vorig jaar tijdens techbeurs CES een prototype, maar maandag werd het uiteindelijke product onthuld.

De LG Signature OLED TV R ziet er beter afgewerkt uit dan het prototype. Een langwerpige witte kast met donkergrijze speakergrill biedt plaats aan een 100 watt Dolby Atmos-speaker. De 65 inch 4K-tv kan zowel op een kastje als op eigen poten worden gezet. Als de eigenaar tv wil kijken, gaat de bovenkant een klein stukje open en wordt het scherm in een paar seconden omhoog gerold.

De 'oplosbaarheid' biedt nog een extra mogelijkheid: LG noemt het Line Mode. Zo'n 20 procent van het scherm piept dan uit de behuizing, terwijl de rest opgerold blijft. De strook scherm kan bijvoorbeeld tonen welke muziek er wordt afgespeeld, of toont opties voor het bedienen van een smart home.

Waarschijnlijk nog erg duur

Het oprolbare scherm biedt volgens LG net zulke goede 4K HDR-beelden als de normale oled-tv's, met volledige ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos. Op technisch vlak ondersteunt de tv verder het nieuwe HDMI 2.1, zodat het toestel klaar is voor de toekomst. Aansluitingen zitten achterop het apparaat.

De prijs van de Signature OLED TV R is echter nog niet bekend. LG kwam eerder met een bijzondere tv in zijn Signature-reeks. Die Signature W (voor wallpaper) is slechts 2,6 millimeter dik en hangt als behang tegen de muur. Die tv kostte bij verschijning ruim 8.000 euro, vermoedelijk wordt de Signature R nog een stukje duurder.

Volg Bright op YouTube voor meer video's van de nieuwe gadgets op techbeurs CES