1 april kots braaksel app Efteling
1 april

1 april: kots-app Efteling en Lego-blokjes die uit de weg gaan

1 april om 16:30
Laatste update: 1 april om 16:38

Ook deze 1 april kwamen er weer veel grappen en grollen op techgebied voorbij. Een selectie.

De Efteling komt met een 'kots-app' die bij bezoekers scant wat er in hun maag zit, om zo te bepalen of ze zonder overgeven in een wilde attractie kunnen stappen. Door rondvliegend braaksel kan namelijk het coronavirus worden verspreid. Het zou vooral onverstandig zijn om patat en milkshakes te consumeren voordat je in de achtbaan stapt, zegt een onderzoeker van de TU Eindhoven. De app geeft met een kleurcode aan wanneer het veilig is.

Lego SmartBricks

Lego introduceert SmartBricks, speciale blokjes die vanzelf uit de weg gaan als er iemand komt aanlopen. "Trap nooit meer op een Legoblokje!", twittert het Deense speelgoedbedrijf bij een filmpje dat de werking van de SmartBricks laat zien.

Thuiswerkplekken buiten, dat is de nieuwe service van Coolblue. Een fietskoerier van het bedrijf komt voorrijden in een bakfiets. De klant stapt in en wordt al werkend in de frisse buitenlucht rondgereden. Het motto luidt: 'Vandaag besteld, morgen van huis'.

Robothond

Fabrikant Van Raam, die aangepaste fietsen maakt, biedt een 'bike selfcare service' aan, waarbij de EasyRider-driewieler die weinig wordt gebruikt zelfstandig een rondje gaat rijden en "zichzelf als het ware uitlaat", aldus de technisch directeur van het bedrijf.

Politiebureau Zuiderpark in Den Haag beschikt vanaf deze donderdag over een robothond, voorzien van camera en microfoon. De robothond wordt afgestuurd op meldingen van geluidsoverlast of overlast van jongeren. Bureau Zuiderpark zegt een dag te gaan organiseren dat kinderen met de hond op de foto kunnen en hem kunnen aaien. Twitteraars suggereren ook al een naam voor dit 'dier': E-wout.