WhatsApp test verplaatsen chatgeschiedenis tussen Android en iOS
Overstappen

WhatsApp test verplaatsen chatgeschiedenis tussen Android en iOS

06-04-2021 09:57 Laatste update: 09:57

WhatsApp test de mogelijkheid om de chatgeschiedenis over te zetten tussen Android en iOS, als gebruikers van smartphoneplatform wisselen.

De functie wordt getest in de nieuwste bètaversie van WhatsApp, meldt WABetaInfo. Het is nu nog niet mogelijk voor WhatsApp-gebruikers om hun chatgeschiedenis mee te nemen van Android naar iOS of andersom.

De chatgeschiedenis kan wel worden opgeslagen voor een overstap naar een nieuw toestel met hetzelfde besturingssysteem. Op Android staat die kopie dan op Google Drive, bij iOS op iCloud Drive. Gebruikers kunnen hun chatgeschiedenis vooralsnog niet tussen die diensten verplaatsen.

'Verplaats chats'

Op een iPhone-screenshot van WABetaInfo is nu een de functie 'Verplaats chats naar Android' te zien. Hoe die functie vervolgens in zijn werk gaat, is nog niet duidelijk.

Ook is niet bekend op welke termijn WhatsApp de functie voor iedereen beschikbaar zal stellen. Soms zitten er maanden tussen een bètatest, soms komen testfuncties helemaal niet beschikbaar voor het grote publiek.

Op meerdere apparaten

Er gaan al jaren geruchten dat WhatsApp werkt aan een manier om zijn app op meerdere apparaten beschikbaar te maken. Nu is WhatsApp altijd gekoppeld aan de telefoon en het telefoonnummer van de gebruiker, en zijn apps als WhatsApp Web een verlengstuk van die telefoon. Eerder gingen er ook geruchten over een aparte iPad-app voor WhatsApp, maar die is nog niet verschenen. Concurrerende diensten bieden volwaardige apps op andere apparaten. 

Bekijk ook: