Sociale media

Grote storing Facebook en Instagram weer opgelost

Facebook en Instagram kampen met grote storing
8 april om 21:43
Laatste update: 8 april om 22:19

Facebook en Instagram waren donderdagavond een uur niet of nauwelijks te gebruiken door een grote wereldwijde storing. Inmiddels zijn de problemen grotendeels weer verholpen.

De websites van Facebook en Instagram toonden tijdens de storing slechts foutmeldingen. Ook lieten de apps van beide platforms geen nieuwe berichten zien aan ingelogde gebruikers. De technische problemen ontstonden donderdagavond na 11 uur. Even na middernacht leken Facebook en Instagram weer te werken. 

Op de site DownDetector kwamen uit de hele wereld tienduizenden meldingen binnen. Ook veel Nederlanders kregen geen toegang tot Facebook en Instagram, blijkt uit meldingen op AlleStoringen.nl.

Facebook bevestigde de technische problemen op een statuspagina voor adverteerders. "Onze technische teams proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen", liet het bedrijf weten. Later meldde Facebook: "De dienstverlening wordt hersteld."

Het is niet de eerste grote wereldwijde storing bij het socialmediabedrijf. Op 19 maart kampte Facebook ook al met technische problemen, waardoor ook het dochterbedrijf Instagram werd getroffen.