Sony brengt meer PlayStation-games naar iPhone en Android
Meerjarenplan

Sony brengt meer PlayStation-games naar iPhone en Android

13-04-2021 13:43 Laatste update: 13:43

Sony wil meer van zijn grote PlayStation-gameseries gaan gebruiken als basis voor games op Android en iOS.

Sony zoekt met een vacature naar iemand voor de nieuwe functie van 'head of mobile' bij de nieuwe overkoepelende game-uitgeverij PlayStation Studios. Dat ontdekte Eurogamer.

Het nieuwe hoofd voor mobiele games wordt verantwoordelijk voor 'alle aspecten van het uitbreiden van onze game-ontwikkeling van consoles en pc naar mobiel', luidt de vacaturetekst. Er is daarbij 'een focus op het succesvol omzetten van PlayStations meest populaire franchises naar mobiel'. De mobiele strategie is voor de langere termijn: de vacature spreekt van een ontwikkeltijd van drie tot vijf jaar.

Eerder alleen kleine games

Het zal daarbij vermoedelijk gaan om populaire PlayStation-games waarvan Sony de uitgever is, zoals Horizon, God of War, Ratchet & Clank, Uncharted en The Last of Us. Sony maakte zijn eigen games eerder altijd alleen beschikbaar voor de PlayStation-spelcomputers, maar bracht in 2020 Horizon Zero Dawn uit voor de pc. Dat was volgens Sony een succes, waardoor nu een hele reeks PlayStation-games naar de pc komt.

Sony heeft voor smartphones al wel PlayStation-apps waarmee bijvoorbeeld games voor de spelcomputers kunnen worden gekocht, en met vrienden kan worden gechat.

Remote Play

Ook is er een Remote Play-app, waarmee op afstand via een smartphone of tablet op de PlayStation kan worden gespeeld. Ook zijn er kleine mobiele games als Uncharted: Fortune Hunter en Run Sackboy! Run!.

Review: PlayStation 5