Amazon schrapt Lord of the Rings-game
Games

Amazon schrapt Lord of the Rings-game

18-04-2021 17:08 Laatste update: 19:18

Amazon annuleert een game over de fantasieserie Lord of the Rings, waaraan al vele jaren is gewerkt.

De Lord of the Rings-game zou een online rollenspel, een MMORPG, worden. Amazon staakt de ontwikkeling na mislukte onderhandelingen met de Chinese techgigant Tencent, dat eind vorig jaar het moederbedrijf van Athlon Games overnam. Met die gamestudio werkte Amazon samen aan de LOTR-game.

De gesprekken tussen Amazon en Tencent leidden tot de annulering van het spel, meldden bronnen tegen Bloomberg. "We houden van Lord of the Rings en zijn teleurgesteld dat we deze game niet naar onze klanten kunnen brengen", aldus Amazon. 

De plannen voor de Lord of the Rings-game werden in 2018 bekendgemaakt door Athlon, een jaar later werd gemeld dat Amazon Games Studios meewerkte om het spel als free-to-playgame aan te bieden. Het spel zou in 2023 een open betaversie krijgen.

De annulering volgt na een reeks slecht nieuws rond Amazon Game Studios, dat sinds de start in 2012 geen succesvolle game heeft uitgebracht. De eerder aangekondigde spellen Crucible en Breakaway werden ook geannuleerd. De mmorpg New Worlds moet, na al drie keer te zijn uitgesteld, op 31 augustus van dit jaar dan eindelijk verschijnen.

Amazon heeft op gamegebied al de videodienst Twitch, populair onder gamers voor livestreams, en de gamestreamingdienst Luna. Tijdens de coronacrisis zijn de kijkcijfers van Twitch verdubbeld.

Review: PlayStation 5