© Apple

Apple brengt nieuwe Apple TV 4K op de markt
Zap

Apple brengt nieuwe Apple TV 4K op de markt

20-04-2021 17:32 Laatste update: 21-05-2021 16:07

Apple heeft een nieuwe Apple TV-mediaspeler aangekondigd met een 4K-resolutie en een beeldververssingssnelheid van 60hz.

Review: nieuwe Apple TV 4K

De nieuwe Apple TV 4K vervangt het oude model uit 2017. De box bevat een sterkere A12 Bionic-chip, die betere frame rates mogelijk maakt in Dolby Vision. 

De mediaspeler krijgt een volledig opnieuw ontworpen afstandsbediening. De 'Siri Remote' heeft verbeterde navigatiemogelijkheden en een ergonomisch design. Het is mogelijk om op de knoppen te swipen en intuïtiever te zoeken naar een bepaald moment in een film of serie.

De afstandsbediening maakt gebruik van Apples stemassistent Siri, die nu ook in Oostenrijk, Ierland en Nieuw Zeeland te gebruiken is in combinatie met Apple TV. Deze komt ook los beschikbaar, dus eigenaren van een bestaande Apple TV kunnen hun afstandsbediening binnenkort vervangen.

Integratie met je iPhone

Apple TV 4K kan geïntegreerd worden met alle andere Apple-apparaten die je in huis hebt. Het apparaat maakt gebruik van je iPhone om de kwaliteit van het beeld te verbeteren. De lichtsensoren van je telefoon kunnen namelijk de kleurenbalans van je televisie registreren, waarna de Apple TV zelf de instellingen kan aanpassen om die te verbeteren. 

De nieuwe Apple TV 4K kost 199 euro en is vanaf medio mei in Nederland verkrijgbaar. Apple verkoopt de nieuwe afstandsbediening, die ook werkt met de vorige versies van de Apple TV 4K en HD, ook los voor 65 euro.

Apple-event

Apple hield vanavond een grote productpresentatie. Het bedrijf kondigde onder meer de nieuwe iMac, de nieuwe iPad Pro en de AirTags-zoeklabels aan.