Mokumono Delta S
E-bikes sport

Mokumono Delta S

01-04-2021 23:27 Laatste update: 23-04-2021 17:06

De Mokumono Delta S is een volledig in Nederland ontworpen en gefabriceerde e-bike met een opvallend frame.

Fietsen en dan met name e-bikes komen steeds meer uit grote fabrieken in Azië. Dat is voor de fabrikant vaak gewoon makkelijker en vooral goedkoper: in Nederland fabriceren is al snel duurder. Toch wilde Mokumono de productie zo dicht mogelijk bij huis houden. De oplossing is een mooi staaltje Dutch Design: het unieke en opvallende ontwerp van het frame drukt de kosten, en maakt productie in Nederland mogelijk.

Het resultaat van die bouwmethode is meer dan uiterlijk alleen, ook het rijkarakter van de Mokumono Delta S is uniek. Deze e-bike rijdt sportief: je zit voorovergebogen over het vlakke stuur en hebt daarom direct contact met de weg. Toch wordt je op de Mokumono ondanks die sportieve houding niet door elkaar geschud zoals op stijve buizenframe vaak het geval is. Dat is het resultaat van het frame, de koolstofvezel voorvork en de banden. Ondanks de schokabsorberende flexibiliteit van de fiets voelt het geheel erg stevig aan.

De elektrische trapondersteuning is ook dik in orde: een achterwielmotor met aandrijfsysteem van het Taiwanese merk HyDrive werkt in combinatie een drukgevoelig trappersysteem erg fijn. De fiets geeft altijd precies genoeg vermogen, en nooit ineens teveel. De accu is met een capaciteit van 250Wh niet erg groot, maar de actieradius is prima met een gemiddelde 60 kilometer.

De afwerking is ook uitstekend: een Gates-tandriem, Magura hydraulische schijfremmen, Supernova verlichting, een Brooks Cambium zadel, spatborden en zelfs een kleine bagagedrager waar je tassen aan kan hangen met een gewicht tot 16 kilo. Dat soort details maakt deze fiets echt af.

De Mokumono Delta S is verkrijgbaar in drie maten en is er in zilver, of voor 250 euro in een kleur naar keuze; dat zie je niet vaak. Voor nog eens 149 euro krijg je een ingebouwde GPS-tracker, waarmee je ook de elektronica van de fiets op afstand kan uitschakelen. De fiets is er vanaf 2990 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fijne trapondersteuning
  • Uniek frame: Dutch Design
  • Sportief maar soepel
  • Hoogwaardige accessoires
  • Vrije kleurkeuze
  • GPS-slot bij concurrenten beter
  • Opstaand randje op frame: niet van het zadel glijden!

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.