© Disney

Disney toont eerste beelden van nieuwe lightsaber
Star Wars-lightsaber

Disney toont eerste beelden van nieuwe lightsaber

04-05-2021 15:34 Laatste update: 05-05-2021 13:45

Disney heeft de eerste beelden getoond van zijn nieuwe lightsaber: een Star Wars-lichtzwaard dat realistisch oogt zonder dat er een harde buis nodig is.

Star Wars-eigenaar Disney en andere bedrijven verkopen al jaren realistisch ogende lightsabers. Het gaat dan echter altijd om handvaten met daarop een halftransparante buis gevuld met led-lampjes die soms is los te koppelen. Dat is realistisch wanneer het zwaard 'aan' staat, maar stukken minder als het licht wordt gedoofd. Disney toont nu een lightsaber die in- en uitschuift zoals je van een lichtzwaard zou verwachten.

Rolmaat met lampjes

De lightsaber wordt publiekelijk getoond nadat Disney het zwaard in april al in een besloten presentatie liet zien. Daarna kwam een patent boven water die de werking van het zwaard beschrijft. De lightsaber bevat een soort rolmaat, bekleed met lampjes. De rolmaat kan naar buiten schieten en weer teruggetrokken worden terwijl de lichtjes aan of uit gaan.

Het resultaat oogt dan als een lightsaber; een echt lichtzwaard is volgens wetenschappers vrijwel onmogelijk. Verdere details over het lichtzwaard heeft Disney nog niet gegeven. Zo is niet bekend of er ook echt geduelleerd kan worden met het zwaard, iets dat met sommige bestaande speeldgoedversies van lichtzwaarden wel kan. Disney verkoopt nu al zelf lightsabers in Disney World, die kosten 200 dollar.

Hotel in Star Wars-sferen

De lightsaber wordt door Disney gepresenteerd in het kader van het aanstaande hotel Star Wars: Galactic Starcruiser. Dat hotel wordt gebouwd bij Disney World in Florida, als aanvulling op het parkdeel Galaxy’s Edge. Het is de bedoeling dat de gasten van dat nieuwe hotel twee dagen en nachten lang zonder onderbreking in Star Wars-sferen kunnen zijn.

Het hotel in Star Wars-thema zit vast aan het park en gasten kunnen tijdens hun verblijf in speciale kleding een rol spelen waar personages in het pretpark op reageren. Het hotel moet in 2022 zijn deuren openen.

Zijn Star Wars-lightsabers echt mogelijk?