Android-smartphones

OnePlus komt in juni met nieuwe betaalbare smartphone

OnePlus onthult in juni nieuwe betaalbare smartphone
27 mei om 13:34
Laatste update: 27 mei om 13:34

OnePlus presenteert volgende maand in Europa een nieuwe versie van zijn betaalbare OnePlus Nord-smartphone.

De nieuwe OnePlus Nord CE 5G wordt op 10 juni onthuld, meldt ceo Pete Lau. De afkorting 'CE' in de productnaam verwijst volgens hem naar 'Core Edition'. "We hebben de originele OnePlus Nord tot de kern teruggebracht en daar een paar extra features aan toegevoegd", aldus Lau. Het resultaat is volgens hem "een telefoon die iets meer is dan je zou verwachten tegen een betaalbare prijs".

Afgezien van de 5G-ondersteuning heeft het Chinese merk nog geen details bekendgemaakt. Via een website worden de nieuwe functies van de Nord CE 5G de komende weken uit de doeken gedaald.

Lau schrijft verder dat er in de VS een andere nieuw OnePlus-toestel verschijnt: de N200 is de opvolger van de goedkope Nord N100. Het is niet bekend of dat toestel later ook naar Europa komt.

Terug als prijsvechter

OnePlus kwam vorig jaar met de eerste OnePlus Nord die 399 euro kost. Met dat prijspunt keerde OnePlus terug als prijsvechter in de middenklasse van de smartphonemarkt. De afgelopen jaren bracht het Chinese merk juist steeds meer high-end smartphones op de markt, tegen steeds hogere prijzen.

De Nord-serie bestaat uit betaalbare toestellen, waar het bedrijf in de beginjaren groot mee werd. In november 2020 volgden twee goedkopere Nord-modellen: de Nord N10 en N100.

De beste smartphones van 2021: