© Nintendo

Nintendo wil eigen museum openen in Kyoto

Plantekening voor een Nintendo-museum

Nintendo-galerij

Nintendo wil eigen museum openen in Kyoto

02-06-2021 09:39 Laatste update: 10:08

Nintendo wil een eigen museum bouwen in de Japanse stad Kyoto. Het heet voorlopig de 'Nintendo-galerij'.

Het museum moet producten uit de geschiedenis van het gamebedrijf gaan tonen. Daarnaast wil Nintendo er speciale tentoonstellingen en evenementen organiseren.

Het is de bedoeling dat de Nintendo Uji Ogura-fabriek in Kyoto gerenoveerd wordt. De fabriek krijgt dan een aanzienlijke museumruimte voor "het tonen van onze geschiedenis van productontwikkeling en onze filosofie", schrijft Nintendo.

Speelkaartenfabriek

Nintendo begon ooit als fabrikant van speelkaarten. In de jaren '70 en '80 verschoof de productie van het bedrijf langzaam naar videogames zoals Super Mario en Donkey Kong.

De Uji Ogura-fabriek produceerde vanaf 1969 speelkaarten voor het bedrijf. Later werd het complex een klantenservicecentrum.

Het Japanse gamebedrijf toonde de afgelopen jaren steeds meer interesse in het idee van fysieke locaties om daarmee fans van hun games te trekken. Een eigen pretpark, Super Nintendo World, werd in maart dit jaar in Japan geopend. Nintendo wil ook in de Verenigde Staten een eigen pretpark bouwen, op het terrein van Universal Studios.

Maak van je smartphone een handheld spelcomputer: