Veloretti Electric Ace e-bike ivy elektrische fiets
E-bikes City

Veloretti Electric Ace

27 mei om 18:33
Laatste update: 4 juni om 07:17

De eerste elektrische fiets van het Nederlandse Veloretti is meteen raak: fraai ontwerp, prettige prestaties en uitstekende onderdelen.

Kijk onze review:

Veloretti maakt al een aantal jaar 'gewone' fietsen waar je vaak een keer extra voor omkijkt. Strak, simpel maar eigenzinnig ontwerp: de fietsen doen net als hun naam een vleugje Italiaans aan. We waren dan ook benieuwd hoe Veloretti de vaak wat forsere e-bike zou vormgeven, maar ook dat is heel eigenzinnig gelukt. Deze Veloretti Electric Ace is ingetogen opvallend, fors maar niet dik en zeker het Ivy-model met lage doorstap oogt bijna onmiskenbaar Veloretti.

De details mogen er wezen: weggewerkte lasnaden en remkabels en een fraaie coating in onder meer grijs, zwart en groen (afhankelijk van het model). De ovale lampen vallen ook op, met in de voorlamp zelfs een felle grootlicht-functie. Het gebogen stuur maakt de fiets comfortabel. En de verwijderbare accu met slotje is niet alleen praktisch, maar past door het eigen ontwerp van Veloretti ook fraai in het ontwerp.

Die verwijderbare accu heeft een capaciteit van 504Wh, genoeg voor een gemiddelde actieradius tussen de 60 en 120 kilometer. De Ace wordt aangedreven door de Chinese Bafang M200 City-middenmotor. Die is opvallend stil, en levert met zijn piekkoppel van 65Nm voldoende kracht voor woon-werkverkeer, zelfs met wind tegen en heuvel-op. Stevige spatborden, een standaard en de Gates-tandriem maken de Veloretti Ace compleet.

Erg prettig: Veloretti heeft veel standaardonderdelen gebruikt, zoals de soepele traploze versnellingsnaaf van Enviolo. Zo kun je bij problemen makkelijker terecht bij zomaar elke fietsenmaker dan met sommige andere e-bikes. De e-bikes van Veloretti worden geleverd zonder voor- en achterdragers, maar daar is wel aan gedacht. Er zijn al aansluitingen voor rekjes die nu nog in ontwikkeling zijn, inclusief pluggen voor de verlichting.

De fiets rijdt heerlijk dankzij de stille motor, de Gates-tandriem, de traploze versnellingsnaaf en een combinatie van een kracht- en een rotatiesensor. Er zijn vijf ondersteuningsstanden, waarvan de middelste voelt alsof je altijd wind mee hebt. Voor liefhebbers van het snorfiets-gevoel is er stand vijf: Super Hero – en zo voelt het ook.

De automatische traploze versnelling rijdt ook verrassend lekker, en zorgt dat je altijd de ideale versnelling hebt. Smaken verschillen, dus het karakter van de versnelling is in de app van de fiets aan te passen. Op het stuur pas je ook de trapfrequentie aan, zoals je dat van handmatige versnellingen gewend bent. Nadeeltje: als de verstelling bijvoorbeeld bij een stoplicht snel terug moet schakelen, kun je het motortje horen gieren.

De Veloretti Ace heeft een klein ingebouwd schermpje, waarop met pijltjes de fietsroute getoond kan worden. Ook heeft de fiets 4G en GPS, en worden in de toekomst nog functies toegevoegd en aangepast via updates. De fiets ondersteunt het Apple Zoek mijn-netwerk, zodat de fiets bij verlies of diefstal mogelijk wat makkelijker gevonden kan worden.

De Veloretti Ace is een eigenzinnige, complete en fijne e-bike. De Veloretti Ace kost in de pre-over 2399 euro, daarna stijgt de prijs naar 2799 euro. De eerste leverdata zijn nog niet bekend.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via