PSV pakt de schaal: kampioen eDivisie in game FIFA 21
Eredivisie voor gamers

PSV pakt de schaal: kampioen eDivisie in game FIFA 21

03-06-2021 19:48 Laatste update: 19:55

PSV is de nieuwe kampioen van de eDivisie, de competitie van de eredivisieclubs in de voetbalgame FIFA 21.

De gamers van PSV versloegen in de finale VVV-Venlo na een penaltyserie. Na als eerste te zijn geëindigd in het reguliere seizoen won PSV in de finalerondes eerder al van ADO Den Haag (9-2) en Ajax (4-2). Het eDivisie-team van PSV bestaat uit Xbox-speler Dennis Verhoeven en PlayStation-speler Ali Riza Aygün.

De Eindhovenaren wonnen voor het eerst de eDivisie, de officiële esports-competitie van de eredivisie in de populaire FIFA-game. In eerdere seizoenen sleepten Ajax, De Graafschap en PEC Zwolle de titel in de wacht. 

De nationale FIFA-competitie heeft twee seizoenen per jaar. Elke Eredivisieclub heeft twee gamers onder contract. Een van hen speelt FIFA 21 op een Xbox, de ander op een PlayStation. Zij spelen tegelijk tegen dezelfde tegenstander. De scores worden bij elkaar opgeteld en dat is de einduitslag van een duel.

25.000 euro

Na de winst kregen de PSV-spelers de kampioensschaal uitgereikt op het veld van het Philips Stadion. Ook werd het team beloond met 25.000 euro aan prijzengeld.

Topscorer van het eDivisie-seizoen werd Levi de Weerd van Vitesse met in totaal 50 goals. 

E_Oranje naar 'WK'

Sinds kort is er ook een officieel Nederlands game-team: E_Oranje. Daarin spelen onder meer PSV'er Aygün en De Weerd van Vitesse. E_Oranje plaatste zich onlangs voor de FIFA eNations Cup: het eindtoernooi met de 24 beste landenteams ter wereld.

Kijk ook: