© Nintendo

nintendo e3 legend of zelda breath of the wild metroid wario
Breath of the Wild

Nintendo mikt op 2022 voor opvolger Legend of Zelda

15 juni 2021 om 17:19
Laatste update: 16 juni 2021 om 06:47

Nintendo toonde vandaag tijdens gamebeurs E3 nieuwe beelden van de aankomende opvolger van Legend of Zelda: Breath of the Wild, die in 2022 uitkomt.

De tweede Breath of the Wild werd inmiddels twee jaar geleden aangekondigd. Daarna werd het stil. Nintendo maakte vandaag bekend dat het spel ergens in 2022 in de winkel moet liggen.

Ook toonde het Japanse gamebedrijf een nieuwe trailer. Uit de trailer werd duidelijk dat de nieuwe game ook voor een deel hoog in de lucht zal plaatsvinden. Meer details volgen later.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 Gameplay Trailer

Meer Metroid

Nintendo had nog niks te melden over het volgende deel in de Metroid Prime-reeks, maar kondigde voor het eerst in 19 jaar een nieuwe 2D Metroid-game aan, Metroid Dread, met heldin Samus Aran in de hoofdrol.

Metroid Dread komt uit op 8 oktober en is alleen verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Get It Together Wario

Wario, de aartsrivaal van Mario, krijgt een nieuwe WarioWare-game.  WarioWare: Get It Together! bestaat zoals eerdere delen uit veel minigames.

Het is mogelijk om de game coöperatief te spelen. Deze is op 10 september te koop voor de Nintendo Switch.

Metroid Dread – Announcement Trailer

Kleinere aankondigingen

Ten slotte deed Nintendo nog wat kleinere aankondigingen. Zo krijgen de eerste twee delen uit de tactische Advance Wars-reeks een heruitgave, Re-Boot Camp, op 3 december. Een nieuwe Mario Party-game, Superstars, bundelt vele minigames uit oudere Party-spellen en is vanaf 29 oktober te koop.

Het nieuwe deel in de Japanse rollenspelreeks Shin Megami Tensei V komt kort daarvoor uit, op 12 november. Je speelt een Japanse student die in een wereld vol engelen en demonen terecht komt. Je moet demonen overhalen om voor je te vechten.

Geruchten dat een nieuwe, sterkere Nintendo Switch-spelcomputer zou worden aangekondigd bleken niet waar. Mogelijk wordt een dergelijk apparaat pas later dit jaar getoond.

Maak van je telefoon een soort Nintendo Switch: