Cyberpunk 2077 komt terug in PlayStation-winkel na debacle
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 komt terug in PlayStation-winkel na debacle

16-06-2021 07:28 Laatste update: 07:28

Sony biedt de game Cyberpunk 2077 binnenkort weer aan in de online PlayStation-winkel. Sony haalde het spel van de Poolse gamestudio CD Projekt daar in december uit nadat gamers massaal hadden geklaagd.

CD Projekt promootte Cyberpunk 2077 hevig in de aanloop naar zijn release in december. Het moest als een van de geavanceerdste rollenspellen een groot kassucces worden. Maar al snel werd duidelijk dat de game, die is gebaseerd op het futuristische rollenspel Cyberpunk, op oudere spelcomputers telkens haperde. Daarop volgde een verbanning uit de PlayStation Store.

Nu meldt het beursgenoteerde CD Projekt dat Sony het spel vanaf 21 juni weer in zijn PlayStation Store zal aanbieden. Eerder kondigde het bedrijf al aan de fouten zo snel mogelijk op te lossen met software-updates.

Sony beloofde na het debacle klanten die het spel al hadden gekocht hun geld terug. De site waar gedupeerde klanten terechtkunnen voor die vergoeding, gaat nog deze week uit de lucht.

Een ander teken dat Cyberpunk 2077 weer zou worden toegelaten in de onlinewinkel voor PlayStation-spellen, was een "wensenlijstje" dat Sony onlangs introduceerde op het platform voor het spel.

Na tien dagen waren er eind december 13 miljoen exemplaren van Cyberpunk 2077 verkocht. Analisten verwachtten toen dat de game in het eerste jaar 25,6 miljoen keer over de toonbank zou gaan. 

Review: Playstation 5