bright vacature video editor videomaker werk baan RTL vacatures
Vacature

Bright zoekt een full-time videomaker: iets voor jou?

1 juni 2021 om 08:44
Laatste update: 26 juni 2021 om 08:21

Het komt niet vaak voor maar we hebben een vacature bij Bright. We zoeken een full-time video-editor. Vandaag is de laatste dag om te solliciteren.

Bright zoekt een gedreven videomaker. Iemand die zowel kan filmen als monteren en die zijn of haar hand niet omdraait voor een grafische animatie.

Als onze video-editor ben je verantwoordelijk voor de videokwaliteit van alle video’s die we maken bij Bright. De shots zijn scherp, goed belicht en de montage is strak en creatief. Daarnaast houd je zicht op de apparatuur, zorg je dat die altijd netjes en gebruiksklaar wordt opgeruimd en bewaak je de stijlgids. Ook ben je de technische vraagbaak voor onze video-stagiairs.

Meer weten? De hele vacature vind je hier.

Kwart miljoen abonnees

De eerste Uitpakparty, van een iPod, dateert van november 2005. Die eerste was nog een artikel met foto’s, maar we schakelden al snel over naar video. Eind 2007 lanceerden we Bright.tv met elke werkdag een verse video en openden we ons YouTube-kanaal om de video’s te stallen. Vanaf 2018, Bright is dan sinds een paar jaar deel van #TeamRTL, leggen we meer focus op het YouTube-kanaal zelf. De publicatiefrequentie wordt terug opgeschroefd en we maken voortaan video’s met meer focus. Alle video’s worden bovendien in 4K-kwaliteit aangeboden.

Het resultaat is er naar. Najaar 2019 passeren we de 100 duizend abonnees op YouTube en afgelopen mei hebben we de mijlpaal van een kwart miljoen abonnees geslecht. Onze video’s worden ook hier op RTLnieuws.nl gepubliceerd en de beste verschijnen in ons wekelijkse tv-programma 'Best of Bright', te zien op RTL Z, RTL 7 en RTL XL.

Bekijk de vacature.