© Spotify

Spotify lanceert Clubhouse-concurrent Greenroom
Digitaal babbelen

Spotify lanceert Clubhouse-concurrent Greenroom

16-06-2021 14:55 Laatste update: 15:03

Spotify heeft vandaag zijn Clubhouse-concurrent Greenroom gelanceerd. De audio-chatapp is een nieuwe uitgave van Locker Room, eerder door Spotify overgenomen.

Greenroom is een nieuwe, losse app van Spotify, beschikbaar voor iOS en voor Android. Greenroom was eerder beschikbaar als de app Locker Room, ook toen al erg vergelijkbaar met Clubhouse. Locker Room-maker Betty Labs werd in maart door Spotify overgenomen.

Net als Clubhouse draait Greenroom om live-gesprekken die gebruikers kunnen beluisteren, en waar zij aan kunnen deelnemen. Het startscherm van de app toont gesprekken die nu aan de gang zijn, op basis van interesses die de gebruiker heeft ingevoerd. Ook is het mogelijk om onderwerpen en gebruikers te volgen, om meldingen te krijgen als zij een nieuw livegesprek beginnen.

Opnamefunctie voor podcasts

Greenroom bevat ook een opnamefunctie, zodat gebruikers hun gesprekken naderhand makkelijk als podcast kunnen uitbrengen. Podcasts zijn steeds belangrijker voor Spotify, dat ook eigenaar is van podcastplatform Anchor. Spotify-gebruikers kunnen in Greenroom inloggen met hun Spotify-account, maar ook inloggen met een e-mailadres is mogelijk.

Spotify kondigt ook een fonds aan waarmee het contentmakers naar Greenroom wil lokken. Het is niet duidelijk om hoeveel geld het gaat, maar het Zweedse bedrijf prijst het fonds aan met dat makers 'worden beloond voor het maken van onmisbare live audio'.

Clubhouse

De praat-app Clubhouse werd begin dit jaar opeens plots populair. Veel andere techbedrijven probeerden daarom ook meteen een kopie te maken. Twitter heeft inmiddels de vergelijkbare functie Spaces ingebouwd, Facebook test openbaar Live Rooms en ook Reddit, Slack, LinkedIn en Discord hebben inmiddels vergelijkbare diensten. Sindsdien is de hype rond Clubhouse weer gaan liggen.

Volg Bright ook op Spotify.

Slimme speakers getest: