© Microsoft

Windows 11 onthuld: dit kan je verwachten

De nieuwe standaardwallpaper van Windows 11.

Bright Podcast ?

Windows 11 onthuld: dit kan je verwachten

24-06-2021 04:04 Laatste update: 26-06-2021 08:27

Microsoft presenteert donderdag de nieuwste versie van Windows. Een testversie van Windows 11 is al uitgelekt en dat maakt een vooruitblik mogelijk. In deze podcast bespreken we met welke vernieuwingen Microsoft komt.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Vorige week lekte een vroege versie uit van Windows 11. Onder meer aanpassingen in de interface en enkele nieuwe functies zijn daardoor al te zien. Wat er precies allemaal nieuw is, horen we op vanavond van Microsoft. Maar ook nu valt er al genoeg te bespreken over de gelekte versie, en genoeg vooruit te blikken op het Microsoft-evenement. 

Update: onze eerste indruk van Windows 11

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Kijk Erwins indruk van Windows 11:

Tips uit deze aflevering:

App: CrossOver, software waarmee het zonder tussenkomst van Windows mogelijk is om Windows-apps op een Mac te draaien, zelfs op een nieuwe Mac zonder Intel-chip. Werkt niet met alle apps en games, maar zeker een uitkomst voor minder zware software die niet bestaat voor macOS.

Speelgoed: Lego Luigi, ook in Lego-vorm heeft Mario nu een broer. De Lego Mario Bros. kunnen via bluetooth aan elkaar gekoppeld worden, wat samen spelen nog leuker maakt. Ook zijn er veel nieuwe sets, waarmee nog grotere en gevarieerdere levels te bouwen zijn.

Game: Lego Builder's Journey, een game die doet denken aan Monument Valley. Met Legoblokjes bouw je een pad waarop een zoon naar zijn vader kan lopen. Simpel maar prachtig vormgegeven, eerder al beschikbaar voor Apple Arcade, nu ook op Switch en pc.

Film: The Trip to Greece. Voor de vierde en laatste keer gaan acteurs en comedians Rob Brydon en Steve Coogan samen op reis om restaurants te reviewen. De reis gaat dit keer naar Griekenland. Naast vermakelijke dialogen en hilarische persiflages op prachtige locaties, dus ook veel Griekse mythologie. De film is online te huur via onder meer Ziggo On Demand, Picl, Pathe Thuis en Lumiere.

Vacature: Bright zoekt een 'videonaut': iets voor jou?.

Bright zoekt een gedreven videomaker. Iemand die zowel kan filmen als monteren en die zijn of haar hand niet omdraait voor een grafische animatie. Reageren kan nog tot vrijdag.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.