Microsoft ziet 'graag' verbinding met andere appwinkels

Windows 11 krijgt de Android-winkel van Amazon

Steam en Epic

Microsoft ziet 'graag' verbinding met andere appwinkels

25-06-2021 17:52 Laatste update: 26-06-2021 08:25

Microsoft zou andere appwinkels zoals Steam en de Epic Games Store graag deel maken van de Microsoft Store.

Erwins indruk: Windows 11

Het bedrijf kondigde eerder deze week al aan dat het in Windows 11 de Android-appstore van Amazon gaat integreren in zijn eigen winkel. In gesprek met The Verge zegt Microsoft topman Panos Panay dat de deur ook open staat voor andere appwinkels, zoals Steam en de Epic Games Store.

"Windows ondersteunt deze winkels in feite al op veel manieren, en als we dat kunnen doen via de Microsoft Store, dan graag", zegt Panay in het interview. "Wij moedigen andere winkels aan om naar de Store te komen, daarom zijn we ons beleid nu zo aan het uitbouwen."

Commissie of niet

Gebruikers kunnen bij zo'n integratie apps van andere appwinkels vinden als ze er naar zoeken in de Microsoft Store. Microsoft laat appmakers gewoon gebruik maken van externe betaalverwerkingsmethodes, en eist daarop geen commissies.

Althans, niet voor gewone apps. Microsoft eist nog steeds 12 procent commissie op alle aankopen van en in games.

Microsoft Store niet populair

De Microsoft Store is het buitenbeentje van de appwinkels en wordt vrij weinig gebruikt. Vanwege de complexe eisen zijn er momenteel niet veel apps op beschikbaar. Met de beleidsveranderingen rond Windows 11 wil Microsoft daar verandering in brengen.