Tesla moet bijna 300.000 auto's updaten in China door softwareprobleem
Elektrische auto's

Tesla moet bijna 300.000 auto's updaten in China door softwareprobleem

26-06-2021 07:59 Laatste update: 08:01

Tesla roept in China bijna 300.000 auto's virtueel terug naar de garage. De Tesla Model 3 en Model Y hebben volgens Chinese toezichthouders een online software-update nodig door problemen met de rijhulpsystemen.

De zogeheten assisted driving-functie in de elektrische auto's kan momenteel worden geactiveerd zonder dat daar opdracht voor is gegeven. Daardoor zou de auto bijvoorbeeld ineens sneller kunnen gaan rijden.

De auto's hoeven voor de aanpassing niet fysiek naar de garage, ze krijgen een 'over-the-air update' via internet. Het gaat om 249.855 auto's die in China zijn gebouwd, maar ook om 35.665 geïmporteerde voertuigen. Het is daarbij voor het eerst dat Tesla's die in China zijn gemaakt, moeten worden aangepast.

Bij de Chinese fabriek van Tesla in Shanghai worden momenteel elektrische auto's van het type Model 3 (sedan) en Model Y (SUV) gemaakt. Het bedrijf verkocht in de maand mei 33.463 voertuigen van Chinese makelij.

Excuses

Tesla heeft ondertussen zijn excuses aangeboden voor de kwestie. De autoproducent benadrukt dat de problemen zich niet voordoen in de Tesla Model S en X waar de knop van de cruise control zich elders bevindt. Daarmee is er een zeer kleine kans dat het systeem ineens wordt geactiveerd.

Is Lucid het nieuwe Tesla?