'CoronaCheck? Hoop verantwoordelijkheid voor één app'
Bright Podcast ?

'CoronaCheck? Hoop verantwoordelijkheid voor één app'

30-06-2021 16:23 Laatste update: 17:07

De CoronaCheck-app, het Digitaal Corona Certificaat en TestenVoorJeReis.nl: nieuwe apps en websites spelen deze zomer een hoofdrol bij het afschalen van de coronamaatregelen. Hoe verloopt de invoering?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

De coronacrisis is nog niet voorbij maar de zomer biedt een welkome adempauze waarin er veel mogelijk is. Dat hebben we mede te danken aan apps en digitale toepassingen, die zaken zoals testen voor toegang tot evenementen makkelijker moeten maken. Hoewel, van een leien dakje gaat de invoering en uitrol nog niet. Welke initiatieven zijn er op digitaal coronavlak? En waar staan we nu?

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Bright Bunch, waarin Bright op bezoek gaat bij innovatieve ondernemers. Zo komen we bij de bedenker en maker van de prachtige houten platenspeler Wheel. Ook bezoeken we de 14-jarige ondernemer achter het bedrijf Stapel-gek die LEGO-sets verhuurt. Bright Bunch wordt gemaakt in samenwerking met Mercedes-Benz.

Film: Inside van Bo Burnham op Netflix. Een comedy-special van één van de eerste internet-comedians, helemaal alleen gemaakt tijdens de lockdown in coronatijd. Muzikaal sterk, hilarisch deprimerend, universeel persoonlijk, internetkritisch maar extreem meme-baar. Broodnodig cynisme die in je hoofd blijft zitten, op een positieve manier.

Trailer: Foundation, misschien wel de grootste productie tot nu toe van Apple TV+. De verfilming van het magnum opus van Isaac Asimov, een verhaal dat zich uitstrekt over honderden jaren en tal van planeten. De spil is de menselijke beschaving: kan die worden gered, als we weten dat het eindpunt in zich komt?

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.