© Adelee BV

WeTransfer-oprichter Nalden lanceert Huddle: video-app voor privégesprekken
Asynchrone video

WeTransfer-oprichter Nalden lanceert Huddle: video-app voor privégesprekken

01-07-2021 10:55 Laatste update: 06-07-2021 08:13

De Nederlandse WeTransfer-oprichter Nalden (Ronald Hans) heeft met zijn nieuwe startup de app Huddle gelanceerd. Huddle draait om asynchrone videogesprekken met vrienden en familie.

Huddle laat zich het best omschrijven als een mix tussen een video-voicemail en Instagram Stories op privémodus. In de app maken gebruikers 'Huddles' aan: asynchrone video-chats met één of meerdere personen. De apps is er voor iPhone, een Android-variant volgt binnenkort.

Video's van de verschillende deelnemers worden chronologisch afgespeeld en blijven 24 uur beschikbaar. De manier van asynchroon video's versturen in een privésetting is volgens de makers van Huddle minder zakelijk dan een sms of een appje en handiger dan live bellen: dat moet je eerst weer met elkaar afstemmen.

Nadruk op persoonlijk contact

Huddle blijft bewust bij openbare profielen vandaan. Zo kunnen gebruikers zichzelf blijven zonder dat zij zichzelf openbaar hoeven laten gelden. Ook zijn er geen geen volgknoppen, zodat de nadruk blijft liggen op persoonlijk contact.

Het gebruik van de app is volledig gratis. Er worden geen advertenties getoond en er wordt geen informatie van gebruikers opgeslagen. Op termijn wil Huddle geld gaan verdienen met betaalde abonnementen die extra functies toevoegen.

Data worden lokaal versleuteld en over beveiligde verbindingen verstuurd. Op termijn komt er ook ondersteuning voor end-to-end-versleuteling.

Kijk ook: jonge ondernemer verhuurt LEGO