© Brickit

lego brickit app kunstmatige intelligentie automatisch lego detecteren herkennen
Brickit

Indrukwekkend: app scant Lego-steentjes en toont mogelijke ontwerpen

1 juli 2021 om 15:22
Laatste update: 1 juli 2021 om 15:22

De nieuwe app Brickit gebruikt kunstmatige intelligentie om alle stukjes Lego uit een grote hoop te herkennen, en toont welke ontwerpen ermee gemaakt kunnen worden.

Met Lego spelen betekent in de praktijk vaak lang zoeken naar dat ene stukje. De app Brickit wil die zoektocht met kunstmatige intelligentie makkelijker maken. Brickit gebruikt zogenoemde machine learning om razendsnel alle losse stukjes Lego op een grote hoop te herkennen.

De app werkt simpel: gebruikers gooien hun losse Lego-steentjes op een grote hoop en maken met Brickit een foto. Die foto wordt razendsnel automatisch geanalyseerd door Brickit. De app weet dan precies welke steentjes de gebruiker heeft, en toont een reeks ontwerpen die zij met die steentjes kunnen maken.

App toont waar stukjes liggen

De ontwerpen zijn door gebruikers ingediend; een eigen ontwerp indienen kan ook in Brickit. De bouwinstructies worden stap voor stap gegeven. Is een bepaald stukje niet vindbaar? De app kan precies laten zien waar in de hoop Lego-steentjes het benodigde stukje ligt.

De automatische herkenning van Lego-steentjes werkt het beste als gebruikers grote stukken Lego van hun hoop verwijderen, en de steentjes zo plat mogelijk uitspreiden. Brickit is gemaakt door Lego-fans, Lego-maker The LEGO Group heeft niets met de app te maken.

Brickit is gratis te downloaden voor iPhone, een Android-versie komt later.

Kijk ook: deze jongen verhuurt en bezorgt LEGO-sets