pokemon go 5 miljard vijfde verjaardag
Gotta catch 'em all

'In vijf jaar tijd verdiende Niantic 5 miljard aan Pokemon Go'

6 juli om 17:35
Laatste update: 6 juli om 17:41

Maker Niantic heeft in vijf jaar tijd vijf miljard dollar (4,2 miljard euro) verdiend aan Pokemon Go.

De analisten van Sensor Tower grepen de vijfde verjaardag van het augmented reality-spel aan om in de cijfers te duiken. Het spel, dat oorspronkelijk in 2016 op de markt kwam, behaalde afgelopen jaar een recordwinst van 1,3 miljard dollar (1,1 miljard euro).

Pokemon Go gebruikt het navigatiesysteem van je smartphone om beestjes op de wereld om je heen te plaatsen. Je moet naar desbetreffende locatie lopen om de Pokemon te vangen.

De mobiele game was de hype van 2016, maar groeide sindsdien stilletjes door. Pokemon Go zette dit eerste half jaar weer een nieuw record, met een groei van 34 procent naar een omzet van 642 miljoen dollar (543 miljoen euro).

 

Populair door aanhoudende updates

Volgens Sensor Tower blijft het spel populair vanwege de constante updates die Niantic levert en de toevoeging van nieuwe Pokemon. De gamemaker wist goed te compenseren voor de effecten van de lockdown, waardoor mensen minder op straat waren.

Niantic bood spelers onder andere een grote hoeveelheid voorwerpen om Pokemon mee aan te trekken voor een symbolisch bedrag van ongeveer een cent. Ook werd het gemakkelijker om veel ervaringspunten te verdienen zonder ver van huis te zijn.

Meeste omzet door VS

Pokemon Go blijft vooral populair in de Verenigde Staten, die goed zijn voor 36,6 procent van de jaarlijkse omzet van de game. Japan staat op de tweede plek met 32 procent, Duitsland volgt met 5,4 procent.

Het spel werd wereldwijd 632 miljoen keer gedownload, vooral op Android. Ongeveer 23 procent van alle downloads vond plaats via een iOS-apparaat.

 

Deze E-STEP geeft de richting aan!