Twitter stopt alweer met de tijdelijke tweets van Fleets
Bye bye

Twitter stopt alweer met de tijdelijke tweets van Fleets

14-07-2021 17:57 Laatste update: 18:04

Twitter stopt na acht maanden alweer met Fleets. De functie voor het plaatsen van tweets die na 24 uur verdwijnen werd niet genoeg gebruikt.

De plek van Fleets bovenaan de timeline wordt vanaf 3 augustus gevuld met Spaces-audiochats, schrijft Twitter. Sommige functies van Fleets worden overgeheveld naar reguliere tweets, zoals GIF-stickers voor je afbeeldingen.

Fleets werden vorig jaar geintroduceerd als Twitter's versie van de populaire Stories op Instagram. Twitter toonde bovenin de app Fleets van mensen die je volgt, zoals speciale tweets en afbeeldingen die na 24 uur weer verdwenen.

Twitter hoopte mensen op deze manier aan te sporen om meer tweets te plaatsen. Nieuwe gebruikers vinden het in de regel vaak eng om te tweetten. Het percentage Twitter-gebruikers dat zelf berichten plaatst is vrij laag. Zo wordt in de Verenigde Staten 92 procent van alle tweets geplaatst door 10 procent van alle gebruikers.

Voornamelijk gebruikt door mensen die al tweetten

De functie werd echter voornamelijk gebruikt door mensen die al actief waren om hun eigen tweets te promoten. Twitter zegt "meer manieren te gaan onderzoeken" om mensen die geen tweets durven te plaatsen toch over te halen om dat te doen. Het bedrijf test bijvoorbeeld tweets die alleen door een select groepje vrienden kunnen worden gezien.

Een eerdere test met beeldvullende verticale advertenties op Fleets wordt ook nader bekeken. Twitter wil weten hoe goed deze advertenties het precies gedaan hebben.

Deze 'tank' van een E-BIKE rijdt geweldig!