Games

Netflix stort zich op games met komst nieuwe manager

Netflix haalt topman binnen voor ontwikkeling games
15 juli 2021 om 07:09
Laatste update: 15 juli 2021 om 07:13

Netflix gaat naast series en films ook games aanbieden. De streamingdienst heeft Mike Verdu aangenomen als het nieuwe hoofd voor de ontwikkeling van games.

Eerder werkte Verdu bij het grote gamebedrijf Electronic Arts (EA) en was hij verantwoordelijk voor spellen bij Facebook.

De eerste games moeten voor het einde van volgend jaar al te spelen zijn op Netflix, schrijft Bloomberg op basis van een ingewijde. Voorlopig is het bedrijf niet van plan de prijs voor een abonnement te verhogen, zo laat de bron weten.

Veel concurrentie

Voor Netflix is het zaak nieuwe markten aan te boren. Het bedrijf is nog altijd marktleider in het streamen van series en films, maar krijgt steeds meer concurrentie van Disney+, Amazon Prime Video en HBO. Het aantal abonnees van Netflix groeit nog altijd, maar die aanwas dreigt te slinken.

The Sims

In Verdu heeft Netflix een veteraan uit de gamewereld gevonden. Bij EA werkte hij onder andere mee aan The Sims en games gebaseerd op de Star Wars-filmreeks. In dienst van Facebook werkte hij met ontwikkelaars om videospellen te maken voor de Oculus VR-brillen.

Kijk ook: review Playstation 5