Reserveringen

Vertraging en problemen bij verkoop nieuwe pc-handheld Steam Deck

© Valve

steam handheld deck vertraging problemen spelcomputer
16 juli 2021 om 17:39
Laatste update: 16 juli 2021 om 18:38

Gamers klagen over trage laadtijden van Steam en moeite bij het reserveren van de nieuwe pc-handheld Steam Deck. Maker Valve opende vandaag rond 7 uur de reserveringen.

Kort na de start van de verkoop schoten het aantal klachten op de website Downdetector.com omhoog. Gebruikers die net na 7 uur de Steam-website opende of via de app naar de Steam-winkel gingen, hadden te kampen met foutmeldingen.

Ook het reserveringsproces voor de Steam Deck zelf loopt niet bepaald gemakkelijk. Consumenten kunnen de reserveringspagina soms niet goed laden. Komen ze er wel doorheen, dan lopen ze tegen problemen aan bij elke stap van het bestelproces.

Bij sommige klanten van het bedrijf is de mogelijkheid om aankopen te doen nu tijdelijk geblokkeerd vanwege "teveel pogingen tot aankoop". Ongeveer een uur later lijkt de verkoop minder stroef te lopen.

De reserveringen voor de nieuwe Xbox Series X|S en PlayStation 5 leidden afgelopen jaar tot soortgelijke problemen. Het is nog steeds bijzonder lastig om één van deze spelcomputers op de kop te tikken.

Handheld voor je Steam-bibliotheek

De nieuwe handheld werd gisteren bij de aankondiging met veel enthousiasme ontvangen. Dat lijkt zich nu te uiten in een stormloop op de website van Steam.

Steam Deck moet gamers de mogelijkheid bieden om alle spellen die ze in hun Steam-bibliotheek op de pc hebben te spelen, ook de blockbustertitels. De spelcomputer lijkt visueel veel op de Nintendo Switch, met sticks en knoppen aan weerszijden van een 7-inch touchscreen.

De Deck was vandaag in drie varianten te reserveren: een budgeteditie met 64 gb opslag, een standaardversie met een 256 gb SSD-schijf en een duurdere 512 gb-editie. De handheld wordt waarschijnlijk in december naar gamers opgestuurd. Wie nu nog geen reservering heeft, zal tot begin volgend jaar moeten wachten.

Maak van je iPhone of Android een handheld spelcomputer!