© Nintendo

Nintendo: geen plan voor nieuwe Switch naast oled-model

De vernieuwde Nintendo Switch met oled-scherm.

Nintendo Switch

Nintendo: geen plan voor nieuwe Switch naast oled-model

19-07-2021 13:15 Laatste update: 13:16

De onlangs onthulde nieuwe Nintendo Switch met oled-scherm is voorlopig de enige nieuwe Switch die eraan komt, zegt Nintendo.

Op 6 juli werd de vernieuwde Nintendo Switch aangekondigd. Het model is grotendeels gelijk aan het model dat in 2017 verscheen, maar het scherm is iets groter en maakt gebruik van oled in plaats van lcd. Geruchten voorafgaand aan de onthulling spraken van grotere vernieuwingen, zoals de mogelijkheid games in 4K af te spelen.

Gamers hoeven zo'n 'Switch Pro' op korte termijn niet te verwachten, zegt Nintendo nu. "We willen duidelijk maken dat het Nintendo Switch (oled model) in oktober 2021 op de markt komt en we op dit moment geen plannen hebben voor een het lanceren van een ander model", aldus het Japanse Twitter-account van Nintendo.

Nintendo temperde verwachting al eerder

Nintendo deed eerder een vergelijkbare uitspraak. De geruchten over een vernieuwde Switch gaan al jaren, waardoor Nintendo-topman Shuntaro Furukawa begin 2020 de noodzaak zag de verwachtingen te temperen. "Noteer alstublieft dat we geen plannen hebben om een nieuw Nintendo Switch-model uit te brengen in 2020", zei Furukawa destijds. Nu blijkt dat dat nieuwe model inderdaad pas anderhalf jaar na die uitspraak is onthuld.

Nintendo Japan weerspreekt op Twitter ook een artikel van The Japan Times. De krant claimt dat de winstmarge van het nieuwe oled-model groter is dan die van het lcd-model. Het nieuwe model is 50 dollar duurder, terwijl de extra productiekosten volgens de krant op 10 dollar komen. "Wij willen tegenover onze investeerders en klanten duidelijk maken dat die claim niet klopt", aldus Nintendo.