© Apple

apple store amsterdam dicht vanwege corona
Apple Store

Apple Store Amsterdam gesloten vanwege hoge coronacijfers

19 juli 2021 om 15:21
Laatste update: 19 juli 2021 om 15:21

De grote Apple Store in Amsterdam is tot nader order door Apple gesloten, vanwege de stijgende coronacijfers in de hoofdstad. De winkels in Haarlem en Den Haag zijn nog wel open.

Apple bevestigt dat de tijdelijke sluiting van de grote winkel op het Leidseplein het gevolg is van 'huidige COVID-19-omstandigheden'. Hoe lang de winkel gesloten blijft, zegt het bedrijf er niet bij. Op de winkelpagina van de Amsterdamse Apple Store staan de openingstijden voor tenminste deze week allemaal op 'gesloten'.

Mondkapjes

Apple Stores hebben altijd bovengemiddelde maatregelen genomen rond het coronavirus. Zo sloten Apple Stores aan het begin van de pandemie uit voorzorg, waren mondkapjes verplicht voordat de landelijke mondkapjesplicht in Nederland werd ingevoerd en werkte de Apple Store al vroeg met reserveringen voor winkelen en reparaties op afspraak.

Apple houdt 10 dagen quarantaine aan

De site One More Thing zegt interne communicatie van de Amsterdamse Apple Store te hebben verkregen. Volgens de site zou de sluiting zeker tien dagen duren, sinds vrijdag 16 juli. Ook zou de sluiting mede het gevolg zijn van personeelstekort. Apple zou werknemers tien dagen thuis houden na klachten, een positieve test of nauw contact met een besmet persoon. Dat is voorzichtiger dan de vijf dagen quarantaine die de Nederlandse wet voorschrijft.

De besmettingscijfers in de hoofdstad liggen op 646 per 100.000 inwoners per week. Dat is hoger dan de 342 per 100.000 inwoners van de regio Haarlem en de 270 per 100.000 inwoners van de regio Den Haag.

Grote Apple-updates: de beste nieuwe functies