© Instagram

Instagram laat je vanaf nu zelf kiezen of je gevoelige beelden ziet
Sensitive content

Instagram laat je vanaf nu zelf kiezen of je gevoelige beelden ziet

20-07-2021 18:01 Laatste update: 21:00

Instagram staat gebruikers vanaf nu toe om zelf te bepalen hoeveel geweldaddige, seksueel getinte of schokkende content ze in de Ontdekken-tab te zien krijgen.

Zoals veel sociale mediaplatformen filtert Instagram al jaren op dit soort 'gevoelige inhoud'. Zo zijn er interne regels over wat voor afbeeldingen getoond mogen worden op Ontdekken, de tab waarmee je content van vreemden op Instagram kan vinden.

"Deze regels zijn ontwikkeld om te voorkomen dat je geen gevoelige beelden ziet van vreemden", schrijft Instagram. "[Maar] we erkennen dat iedereen andere voorkeuren heeft over wat ze wel of niet willen zien." Met de nieuwe functie moeten gebruikers meer controle krijgen over wat ze tegenkomen op Discover.

Drie filters

De optie is te vinden in het Account-menu in het instellingenscherm van Instagram. Er zijn drie mogelijkheden: het bestaande filter 'Limit', een strengere filter genaamd 'Limit Even More', en 'Allow' - waarmee je juist meer gevoelige content te zien krijgt.

Wel merkt Instagram op dat gebruikers onder de 18 geen 'Allow'-filter aan kunnen zetten. 

Instagram werd jarenlang veel gebruikt door sekswerkers om een publiek op te bouwen.  Het platform verbood eind vorig jaar het verspreiden van naaktfoto's en seksueel expliciete content. 

Volg Bright ook op Instagram.

De beste speakers om mee te nemen op vakantie!