© Google

Deze game speel je op Google tijdens de Olympische Spelen
Grootste Google-doodle ooit

Deze game speel je op Google tijdens de Olympische Spelen

23-07-2021 15:49 Laatste update: 16:26

Google viert de opening van de Olympische Spelen met de meest uitgebreide Google Doodle ooit: een game met meerdere sporten die je in je browser speelt.

De Google Doodle is inmiddels een bekend fenomeen: op bijzondere dagen krijgt het bekende Google-logo op de zoekmachine een ander uiterlijk. Vaak gaat het alleen om een bijzonder ontwerp dat aansluit een speciale dag, soms is dat ontwerp geanimeerd en zo nu en dan zelfs speelbaar. Voor de opening van de Olympische Spelen in Tokio is Google een paar stappen verder gegaan.

De Google Doodle van vandaag is een volledige game te noemen, gevuld met allerlei kleine spelletjes rond verschillende sporten. De game heet Doodle Champion Island Games en is een soort JRPG, een genre rollenspellen waar Japan bekend om staat. Het spel oogt en speelt een beetje als vroege titels in reeksen als Final Fantasy en Pokémon, het zij wat simpeler.

Spelaanbod wordt nog uitgebreid

Spelers besturen met hun toetsenbord de kat Lucky, die spelletjes speelt zoals tafeltennis, skateboarden en synchroonzwemmen. Spelers kunnen zich aansluiten bij één van de vier teams, waarbij de totaalscore van alle spelers wereldwijd op een scorebord wordt bijgehouden. De komende weken worden er steeds wat mini-games toegevoegd.

Elke mini-game in het spel wordt ingeluid met een kort stukje tekenfilm in de bekende Japanse anime-stijl. De video's zijn gemaakt door Studio 4°C bekend van films als Tekkonkinkreet. In een making-of video laat Google zien hoe de game tot stand is gekomen, en op welke manier Japanse mythen en culturele elementen in het spel zijn verwerkt.

Spelers kunnen Doodle Champion Island Games tussendoor afsluiten, voortgang blijft bewaard. Als het spel verdwijnt uit het logo van Google is het alsnog te spelen via de archiefpagina met alle Google Doodles.