tesla india fabriek auto
Elektrische auto's

'Tesla-fabriek in India kan er komen'

26 juli 2021 om 06:01
Laatste update: 26 juli 2021 om 06:52

Als het Tesla lukt om auto's te exporteren naar India, is een Teslafabriek in het land ook "zeer waarschijnlijk", stelt topman Elon Musk. Tesla hoopt dat India een grote groeimarkt voor het merk wordt.

Tesla probeert momenteel vanwege een mogelijke uitbreiding naar India de importtarieven in het land omlaag te krijgen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

India wordt gezien als een van 's werelds grootste groeimarkten voor auto's. Volgens Musk behoren de importgelden in India tot de hoogste ter wereld. Hij antwoordde daarmee op een vraag over mogelijke verkopen van Tesla in het land.

Musk hoopt dat India in ieder geval tijdelijk de importtarieven voor elektrische auto's wil verlagen. "Als het Tesla het lukt om daar wagens te importeren, dan is een fabriek zeer waarschijnlijk", aldus de topman. Tesla heeft de Indiase ministeries van transport en industrie aangeschreven om het huidige importtarief voor elektrische auto's, dat tussen de 60 en 100 procent ligt, omlaag te krijgen naar 40 procent. 

Gebrekkige laadinfrastructuur

In India maken elektrische auto's nu minder dan 1 procent uit van de verkopen van nieuwe personenauto's. In China ligt dat op 5 procent. Daar heeft Tesla al een fabriek, de eerste buiten de Verenigde Staten.

De Indiase premier Narendra Modi heeft toegezegd dat de overheid met subsidies de overgang naar elektrische auto's wil ondersteunen, maar de gebrekkige laadinfrastructuur en hoge kosten maken dat nog wel moeilijk.

Kijk ook: