Basketbalrobot scoort vanaf middenlijn op Olympische Spelen
Robot Olympics

Basketbalrobot scoort vanaf middenlijn op Olympische Spelen

26-07-2021 12:34 Laatste update: 12:39

Tijdens de Olympische Spelen in Tokio heeft Toyota zijn basketbalrobot CUE gedemonstreerd. Hij scoorde elk shot, zelfs vanaf de middenlijn.

Tijdens de rust van het Olympische basketbalduel tussen de VS en Frankrijk heeft Toyota zondag een demonstratie geven van zijn basketbalrobot. De CUE kan nog niet dribbelen of springen, maar de robot van 1,80 meter kan wel aan de lopende band vrije worpen en driepunters scoren. CUE miste bij de demonstratie volgens aanwezige media geen enkel shot. CUE scoorde zelfs een half-court shot, vanaf de middenlijn.

De robot is voorzien van allerlei sensoren en gebruikt slimme software met kunstmatige intelligentie (AI) om te berekenen hoe hij de bal in het netje moet werpen. De robot kan wel bewegen met een stel wieltjes onder zijn voeten, maar hij is nog niet zo snel. Ook het maken van een shot kost nog vrij veel tijd: dat duurt zo'n 15 seconden. Bekijk hieronder een deel van de demonstratie.

Dit is een verbeterde versie van een basketbalrobot die Toyota in 2019 presenteerde en die sindsdien al meerdere upgrades heeft gekregen. De Toyota-robot heeft rond Japanse basketbalwedstrijden al meermaals zijn kunsten laten zien.

Meer tech-nieuws? Volg ons op Instagram.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s