Nieuw techmerk Nothing onthult goedkope rivaal voor AirPods Pro
Nothing ear (1)

Nieuw techmerk Nothing onthult goedkope rivaal voor AirPods Pro

27-07-2021 13:30 Laatste update: 10-08-2021 14:47

Het nieuwe techmerk Nothing van OnePlus-oprichter Carl Pei heeft zijn eerste gadget aangekondigd. De Nothing ear (1) zijn draadloze oordoppen met ruisonderdrukking voor 99 euro.

Review: Nothing Ear 1 oordoppen

Met de oordoppen betreedt nieuwkomer Nothing een verzadigde markt. Na de populariteit van de Apple AirPods schoten de concurrenten als paddenstoelen uit de grond. Nothing toont zich echter een 'uitdager' en probeert Apple naar de kroon te steken met oordopjes die alles kunnen wat de AirPods Pro ook kunnen, voor bijna een derde van de prijs.

De oordoppen onderscheiden zich van de concurrentie met het (on)opvallende transparante ontwerp van de hand van het Zweedse Teenage Engineering, bekend van onder meer de legendarische synthesizer OP-1. Teenage Engineering heeft zowel het ontwerp als de audio-tuning van de oordoppen voor zijn rekening genomen.

Eigenzinnig ontwerp

Door het transparante ontwerp is door de staafjes van de oordoppen het binnenwerk te zien, compleet met printplaatjes, kleine batterijen en magneten. Ook het laaddoosje is transparant, draadloos oplaadbaar en kan ook gebruikt worden als standaard voor de smartphone.

Het deel van de Nothing ear (1)-oordoppen dat het oor in gaat, lijkt identiek aan de AirPods Pro: rond, wit en met een dun siliconen oorkussen dat de gehoorgang wel afsluit maar niet ingaat, zoals bij veel reguliere in-ear-oordoppen het geval is.

Transparant ontwerp

Lichter dan de concurrent

De oordoppen wegen 4,7 gram per stuk, lichter dan concurrerende modellen als de AirPods Pro (5,4 gram), Samsung Galaxy Buds+ (6,3 gram) en de Jabra Elite 75t (5,5 gram). De driver, het kleine speakertje in de oordop, heeft een formaat van 11,6mm.

Nothing beweert dat zijn oordop beter, voller geluid produceert dan de AirPods Pro. Ook zou de actieve ruisonderdrukking die van Apple evenaren. De functie heeft bij Nothing drie standen: laag, voor bijvoorbeeld op kantoor, hoog voor in een trein of vliegtuig en transparant, zodat geluiden om de gebruiker heen worden doorgelaten.

Vegen voor volume

De oordoppen van Nothing kennen meerdere bedieningsopties. Naast een dubbele tik, driedubbele tik en een vastgehouden tik, kan ook het volume via de oordoppen worden geregeld. Gebruikers moeten daarvoor over het steeltje van de oordop vegen.

Het doosje van de oordoppen meet 58,6x58,6mm, en is 2,3mm dik.

Accuduur

De Nothing ear (1)-oordoppen hebben een accuduur van 4 uur met ruisonderdrukking ingeschakeld, 5,7 uur zonder ruisonderdrukking. Het doosje biedt een totale luistertijd van 24 uur met ruisonderdrukking ingeschakeld, of 34 uur zonder. Na 10 minuten in het doosje kunnen gebruikers weer ongeveer een uur luisteren.

Nothing heeft bewust niet voor multipoint-verbinding gekozen. De oordoppen zijn daarom altijd maar met één apparaat tegelijk verbonden, wisselen tussen apparaten gebeurt handmatig. Nothing heeft dat gedaan om energie te besparen.

De oordoppen van Nothing worden geleverd in één kleur: transparant zwart/wit. De oordoppen zijn direct te bestellen, voor 99 euro.