'Tesla wil af van showrooms op dure locaties'
Elektrische auto's

'Tesla wil af van showrooms op dure locaties'

28-07-2021 15:52 Laatste update: 15:52

Tesla zou zijn winkels op dure locaties zoals winkelstraten en winkelcentra willen sluiten en willen kiezen voor meer showrooms op goedkopere plekken.

Dat meldt Electrek op basis van ingewijden. Ook zou een groter deel van de verkoopmedewerkers op afstand werken in plaats van in de Tesla-winkels.

Tesla-topman Elon Musk besloot in 2019 ook al eens om winkels op dure plekken te sluiten. Daar stond destijds alleen niet tegenover dat er op andere plekken winkels bijkwamen. Verkopen zouden voornamelijk via internet gaan plaatsvinden. Veel personeelsleden verloren daardoor hun baan. Musk draaide het besluit enkele weken later weer terug omdat het besluit zou zijn genomen op basis van onrepresentatieve data over internetverkopen. Tesla moest in die tijd bezuinigen vanwege de Europese lancering van de Tesla Model 3.

De koerswijziging voor de Tesla-winkels lijkt er twee jaar later toch te komen. Volgens Electrek neemt het aantal verkooplocaties wel toe, maar komen de bezorgcentra op plekken waar de huur lager is.

Proefrit

Het aantal winkelmedewerkers zou dit keer niet slinken. De personeelsleden gaan wel minder vaak vanuit de winkels zelf werken.

Mensen die nu online aangeven Tesla te willen kopen of een proefrit willen maken, krijgen een verkoopmedewerker van een winkel in de buurt toegewezen. Dat zou in de nieuwe situatie veranderen naar medewerkers die klanten op afstand helpen en ervoor kunnen zorgen dat zij op een bepaalde locatie een proefrit kunnen maken en de auto ontgrendeld wordt.

Kijk ook: de nieuwe elektrische auto Hyundai