Tesla stelt Cybertruck uit tot 2022
Elektrische pickuptruck

Tesla stelt Cybertruck uit tot 2022

09-08-2021 07:09 Laatste update: 08:03

Tesla heeft de start van de productie van zijn elektrische pick-uptruck Cybertruck uitgesteld tot 2022. 

Dat meldt de automaker op de website van de Cybertruck. "U kunt uw configuratie voltooien als de productie nadert, in 2022", staat er. 

Tesla onthulde de Cybertruck in november 2019. Toen zei Tesla-ceo Elon Musk dat de eerste exemplaren eind 2021 van de band moesten rollen.

De buitenkant van de pick-uptruck is van roestvast staal en de ramen zijn van gehard glas. De bijna 6 meter lange wagen gaat in de VS een kleine 40.000 dollar (36.000 euro) kosten. De configuraties zijn volgens Tesla 'gebaseerd op Amerikaanse specificaties'. Het bedrijf werkt ook aan een versie voor de Europese markt.

Chiptekort

Afgelopen maand zinspeelde Tesla's directeur voor auto-techniek, Lars Moravy, al op een latere productiestart. Hij zei dat de Cybertruck-productie dit jaar naar de ‘testfases’ zou gaan. 

Volgens Musk is de productie van de elektrische pick-uptruck erg complex. Ook heeft Tesla, net als de meeste autofabrikanten, last van het wereldwijde chiptekort

Tesla Model Y en Semi  

Tesla zei recent dat de productie van de SUV Model Y in zijn fabriek in Austin in Texas eerst voorrang krijgt. Pas als de Model Y-productie daar op gang is gekomen, volgt die van de Cybertruck. De Model Y wordt vanaf september ook in Nederland geleverd.

Vorige maand werd ook duidelijk dat de eerste Tesla Semi-vrachtwagens pas in 2022 op de markt komen. Tesla kondigde de Semi al in 2017 aan. De productie van de vrachtwagens heeft onder andere vertraging opgelopen door de 'beperkte beschikbaarheid' van de benodigde batterijcellen. 

Auto-review: Hyundai Ioniq 5