B&O heeft nu ook oordoppen met ruisonderdrukking
Rivaal voor AirPods Pro

B&O heeft nu ook oordoppen met ruisonderdrukking

29-07-2021 15:43 Laatste update: 15:43

Bang & Olufsen heeft zijn eerste draadloze oordoppen met actieve ruisonderdrukking (ANC) aangekondigd. De oordopjes zijn wel duurder dan de meeste concurrenten.

B&O maakt al langer draadloze oordoppen, maar die hadden tot nu toe nog geen active noise cancellation (ANC), zoals veel concurrenten waaronder de AirPods Pro. De nieuwe Beoplay EQ-oordoppen, die het Deense merk vandaag onthulde, beschikken wel over ANC. Een aparte chip verzorgt de ruisonderdrukking in combinatie met zes microfoontjes die omgevingsgeluiden en stemmen vastleggen, zodat de ANC dit desgewenst kan wegfilteren.

B&O belooft een accuduur van 6,5 uur met de ruisonderdrukking aan en 7,5 uur met ANC uit, en in combinatie met het oplaaddoosje is de accuduur 20 uur. De case, gemaakt van aluminium met een rubberen onderkant, ondersteunt draadloos laden. Twintig minuten laden zou twee uur luistertijd geven, zegt B&O.

De oordopjes zijn spatwaterdicht en stofbestendig (IP54). Ze kunnen volgens B&O ook tegen zweet.

De Beoplay EQ's ondersteunen Bluetooth 5.2 en de audiocodecs SBC, AAC en aptX. Bij de oordoppen zitten siliconen oorstukjes in vier maten en een paar van foam.

De Beoplay EQ's zijn vanaf 19 augustus te koop, in zwart en goud, voor 399 euro. Dat is een stuk duurder vergeleken met concurrenten als de AirPods Pro (279 euro) en de Sony WF-1000XM4 (280 euro).

Kijk ook onze koopgids Bright Stuff voor de gadgets die we aanraden.

Getest: nieuwe Sony-oordoppen